Публикувано на: 05/03/2023

Почистване на мазета и тавани от ненужни вещи

Таванът може да държи далеч от погледите на всички много неща, но ги държи и далеч от ума и вашия поглед като забравяте за тях, а това всъщност е едно от най-грешните места за съхранението много от тези вещи, които просто складирате. Ето няколко от нещата, които никога не бива да държите в мазето или на тавана си, тъй като после ще ви се наложи да правите почистване на мазета и тавани от ненужни и съсипани вещи.

Разчистване на таван от складирани вещи

Вашия таван си е помещение за съхранение - безспорен факт, но има много вещи, които със сигурност ще се съсипят, ако ги оставите забравени на това незащитено място. След което ще ви се наложи да се обърнете към кърти чисти извозва за професионално почистване на тавана от тях. В следващите редове ще научите кои неща не бива да държите на тавана си, за да не съжалявате.

Важни снимки на тавана

Важни за вас семейни снимки, както и портрети не бива никога да се оставят на тавана, тъй като те трябва да се съхраняват на сухо и сигурно място. Трябва да не забравяте, че големите амплитуди в температурите в помещението и варирането на стойностите на влажността със сигурност ще съсипят всички снимки завинаги и няма да има връщане назад.

Мебели от дърво на тавана

Дървените мебели не е подходящо да се съхраняват на тавана, тъй като дървото има способността да абсорбира и задържа както топлината, така и влагата, което уврежда както покритието, така и качествата на лепилото.

Най-добре е дървените мебели да се намират в помещения с константна подходяща температура и влага. В противен случай ще ви се наложи да се разделите с тях, а това ще бъде жалко и ще ви се наложи да се обадите на фирма за цялостно почистване на тавани и мазета и за извозване на отпадъци до конкретното място предназначено за това, което си е допълнителен разход.

Ценни документи на тавана

Не бива да съхранявате на тавана си никакви ценни документи като например актове за раждане, свидетелства за брак, нотариални актове, дипломи от училище или университет, както и каквито и да било други документи. Те трябва да се държат на сигурно място без влага като специален шкаф в офиса или удома. Има много опасности на тавана за такъв вид вещи, тъй като могат да бъдат изгризани от мишки, нападнати от мухъл или плесен, ако се държат на тавана.

Различни видове батерии на тавана

Батериите, както и всички видове спрейове и препарати срещу насекоми са изключително леснозапалими и трябва да се съхраняват максимално внимателно именно поради тази причина - все пак със сигуност не желаете да запалите къщата или блока. В случай, че допуснете тази грешка би могло да стане страшно и да изгори всичко, което държите на тавана. Тогава освен, че ще сте загубили всички си вещи безвъзвратно, ще трябва да повикате кърти чисти извозва за цялостно почистване на тавана и извозване на всички отпадъци по направление.

Заключението е, че е важно да сте наясно с опасностите, които застрашават вещите, които държите на тавана. Ако допуснете грешката да съхранявате важни и ценни неща на неподходящо място за тях, то може да трябва да се разделите с тях завинаги. Освен това при раздялата с вещите си ще трябва да имате допълнителни разходи за почистването на тавана, което не е много приятно.

Други публикации

crossmenu