Публикувано на: 05/08/2021

Необясними явления

Живеем в 21-ви век - векът на изненадите и на нещата, които са ни до болка познати, но дали всичко е така както изглежда или не съвсем - ще се запознаем с нещата, които озадачават учените и до днес.

10. Вещици

Вещицата обикновено живее изолирана в гората като баба Яга и прочие, умее да лети, да става невидима и да се превръща в животни, да познава бъдещето и да се разпорежда със стихиите. В начало вещиците били жени и мъже посветени на старата вяра - предхристиански религии в Европа.

halloween 2893710 1280

Те вярват в рогатия бог и богинята на земята. Когато християнството става официална религия в Европа, езичниците и вещерските култуве били обявявани за сатанински и забранени. В киното и литературата вещицата има дълга черна рокля, брадавици и пъпки по дългия си нос, островърха шапка, летяща метла и редки и криви зъби.

9. Умът и Тялото

Никой още няма никакво обяснение за връзката между ума и тялото.

awareness 4033238 1280

Например Плацебо ефектът показва, че болните понякога могат да преболедуват или пък да се влошат само от състоянието си вярвайки, че лекарствата имат или нямат ефект. Способността на тялото да се лекува от ума е далеч по универсална от всичко, което съвременната медицина може да създаде.

8. Голямата стъпка

Тайна за света остава и Голямата стъпка.

bigfoot 542546 1280

Звучи като измислица от филм на ужасите, но десетилетия наред американците се страхуват от огромни космати чудовища, които имат вид на човекоподобно. До момента обаче няма нито вест, нито кост, които да говоря за тях.

7. Изчезнали хора

Сред неизяснените паранормални явления се нареждат и мистериозните изчезвания на хора без доказателства или някаква следа.

people 295145 1280

Тук не говорим нито за полицейска грешка, нито за нещо скрито, а просто за феномен, който няма логично обяснение.

6. НЛО

 В световен мащаб остава неразгледано и всичко свързано с извънземните. Наличието на НЛО обаче само се предполага, съдейки по разказите на хората, който твърдят, че са станали свидетели на летящ обект в небето.

ufo 1622863 1280

Дали става въпрос обаче за извънземна форма на живот или просто за комети или метеорити, никой все още не е излязъл да каже за какво става въпрос.

5. Медиуми и Оракули

Медиумите и Оракулите сами по себе си също са загадка, която може да се отрече, а също така и да се приеме.

clairvoyance 4896472 1280

Повечето изследователи опитвали да тестват оракули казват, че силата им, ако изобщо имат такава е на изчезване.

4. Призраци

Призраци - истина или не - това е въпросът! Някои от твърденията са на хора срещали призраците на свои блички починали, а други дори се кълнат, че са говорили с тях.

halloween 1746354 1280

Дали наистина духовете на починалите бродят сред нас не е ясно, но медиумите твърдят, че наистина ги има.

3. Преминаване в отвъдното

Мистериозни остават и преживяванията на хората, които са били близо до смъртта. Те описват, че вече са видяли отвъдното и разказват различни истории за своите пътешествия.

man 5640540 1280 1

Въпреки това никой не се е върнал от онзи свят, за да разкаже своята история и скептиците, които в днешно време са доста не могат да повярват на това нещо и го наричат халюцинации.

2. Дежа Вю

Дежа Вю в превод от френски буквално означава "нещо видяно". Някои хора често изпитват това чувство сякаш вече са попаднали в аналогична ситуация.

virtual reality 4490469 1280

Научно обяснение за този феномен няма, но се предполага, че този проблясък е свързан със сетивна измама или спомен от предишен живот - коя обаче е истината все още не се знае.

1. Интуицията

Интуицията - какво е тя и откъде произлиза - отговор, който е все още неизвестен. Независимо от факта, че хората имат свръх силна интуиция и предусещат нещата още преди да са се случили - все още няма точно обяснение какво точно е тя и как действа.

brain 4490831 1280

Наричаме я с имена като вътрешен глас, шесто чувство или вътрешно усещане, но тя е феномен, който остава забулен в мистерия и не може да се определи дори от изследователите и психолозите.

Други публикации

crossmenu