Публикувано на: 23/03/2023

Котешка тоалетна - въпроси и отговори

Домашните котки са много стриктни към ходенето до тоалетна, така че е изключително важно тяхната котешка тоалетна винаги да бъде в изряден вид, почистена и според техните предпочитания. Не е нужно да показвате и приучавате котка си какво, къде и как да прави с котешката тоалетна, тъй като нейния инстинкт обикновено върши чудесна работа. Трябва да закупите от голям зоомагазин качествен и удобен съд за котешка тоалетна, както и пълнеж и да покажете на домашния си любимец къде го поставяте. Въпросите и отговорите в следващите редове ще ви помогнат да няма изненади извън котешката тоалетна. 

Колко съда за котешка тоалетна е добре да има у дома?

Една котешка тоалетна би ви била достатъчна, ако имате само една котка, но ако са повече е по-добре всяка да има отделна и да не са една до друга. Това ви дава гаранция, че всяка ще има своето уединено място и няма да се тормозят една друга в този момент. 

Много вероятно е да нямате възможност да осигурите собствена котешка тоалетна за всяка една котка в къщата ви, така че котките могат да използват и която е налична. Но трябва да знаете, че котките е твърде вероятно да отказват да ползват тоалетната, ако тя не е почистена. Хубаво е редовно да почиствате котешката тоалетна с помощта на лопатка, както и да използвате торбички, филтър и качествен ароматизатор от голям онлайн зоомагазин.

Какъв тип котешка тоалетна е добре да купя?

Когато котките ходят до тоалетна отделят определени специфични миризми, които могат да направят така, че други животни да ги надушат. Това е и основната причина те да се прикриват искайки да знаят, че са в безопасност и че могат да наблюдават всичко около тях и да виждат евентуалните пътища за бягство. Затова е задължително редовно да почиствате тяхната котешка тоалетна и да сменяте пълнежа й. 

Размерите на котешката тоалетна трябва да са оптимално големи, така че да има възможност безпроблемно котката ви лесно да се завърти недокосвайки страните на самата кутията. Желателно е да не създавате затвуднения като всяка котешка тоалетна трябва да е достатъчно ниска, за да влиза и излиза лесно и удобно котката ви и да сте я позиционирали на уединено и тихо място, което е леснодостъпно. Много вероятно е да се наложи да вземете от някой голям зоомагазин онлайн няколко от различни вида качествена котешка тоалетна и пълнеж докато разберете коя се харесва повече на вашата котка.

Закрита котешка тоалетна

Въпреки че закритата котешка тоалетна намалява максимално отпадъците извън нея, когато котката ви заравя вътре също има опасности. Лесно е да забравите за котешката тоалетна когато не я виждате, което много вероятно ще доведе до непочистена с кофти аромат тоалетна, което няма да е ок за вашата котка. Закритата котешка тоалетна може да бъде трудна за използване от котки с по-големи размери, тъй като няма да имат достатъчно място да се завъртят и наместят в нея. В края на краищата, ако котката ви не харесва закрита котешка тоалетна, тя просто няма да я използва.

Самопочистваща се котешка тоалетна

Във всеки зоомагазин онлайн ще откриете голямо разнообразие от различни видове котешка тоалетна, които ще дадат на домашния ви любимец оптимално удобство, освен това има и самопочистващи се такива. Някои от наглед полезните функции на тоалетната може да не са подходящи за вашата котка, особено ако тя е свикнала с открита котешка тоалетна, затова е най-добре е да се придържате към нейните навици.

В крайна сметка най-добрият начин да осигурите на вашия домашен любимец оптималната котешка тоалетна е да я закупите от онлайн зоомагазин и да се уверите, че тя я използва ефективно. Трябва винаги да подбирате реномирана марка котешка тоалетна и пълнеж, за да сте сигурни, че ще й е удобна и достъпна. Също така трябва да се уверите, че е лесна за почистване и не задържа неприятна миризма. А най-хубавото е да я намерите и на най-добрата цена.

Други публикации

crossmenu