Публикувано на: 02/05/2023

Как да се грижите за музикалните инструменти

За да избегнете сцените от филми на ужасите на страховито пиано в паяжини, китари със скъсани струни и пробити барабани е най-добре да сте сигурни, че поддържате всички музикални инструменти чисти и се грижите за тях, за да не изглеждат така. Независимо дали сте купили своите музикален магазин онлайн или от музикален магазин София, ако се грижите добре за тях, може да издържат до 50 години и повече. Така че редовната поддръжка и адекватните грижи са от ключово значение перфектното им състояние за дълго време.

Не дръжте храна близо до музикалните инструменти

Внимание, не дръжте храна и напитки близо до електрическото пиано. Ако случайно разлеете нещо, дали от детето или го бутне вашия домашен любимец, това може да предизвика доведе токов удар, така че е най-добре да го избягвате напълно. Ако сте човек, който яде, докато свири на синтезатор, има вероятност остатъците от храна да заседнат в клавишите и да доведат до неприятна миризма, бактерии и мръсотия.

Не допускайте друг да съсипе музикалните инструменти

Ако имате малко дете наоколо, е почти гарантирано, че ще се захване с всичко. От рисуване по стени с химикалки и пастели до изпробване на вашите синтезатори, докосване на остри предмети до може би дори свирене на синтезатор или електрическо пиано, те обичат да изследват и да се захващат с всякакви пакости! Ако имате електрическо или дигитално пиано, не забравяйте да го съхранявате на място, където децата нямат лесен достъп. Можете също така да използвате калъф или чанта за транспортиране на синтезатори, за да сте сигурни, че децата не могат да се забъркват с инструмента.

Почиствайте правилно и регулярно инструментите

Електрическите и дигиталните пиана, както и синтезаторите са предразположени към събиране на микроби, мръсотия и масло. Ако не се почистват редовно, може да започнат да изглеждат пожълтели или кафяви - не е страхотна гледка за очите или здравето ви. Не е добре да пропускате регулярното почистване на вашите музикални инструменти, тъй като след време вече няма да е възможно да приведете синтезаторите си в приличен вид, така че да можете да ги използвате по предназначение.

китари

Следете за постоянна влажност при инструментите

Когато температурата стане твърде висока или твърде ниска, синтезаторите и пианата със сигурност ще бъдат засегнати. Напрежението в клавишите на пианото и в струните на китарата ще се разхлаби при топло време и ще стане по-стегнато, когато е студено. И двете ще променят тоновете, които идват от вашите музикални инструменти и те няма да са каквито сте очаквали от тях. Може също така да повлияе на текстурата на използваните материали, като дърво и филц, така че е важно да поддържате постоянна температура. Поддържането на влажност около вашето пиано, синтезатор и китара на около 30-60% ще ви помогне да го овладеете с една постоянна температура. Инвестирайте в влагоуловител или овлажнител за въздух, за да сте сигурни, че поддържате правилните нива на влага. 

синтезатори

Да държите синтезатора, пианото или китарата си в тясно пространство или където децата винаги тичат наоколо, може да бъде много рисковано. Те не само биха могли да се наранят много, но могат да причинят сериозни щети на музикалните  инструменти. Поставянето на пианото близо до прозорец е идеално, за да се гарантира, че има подходяща вентилация. Уверете се, че е на място с достатъчно място, за да няма инциденти. Освен това не поставяйте книги или вази върху него!

Други публикации

crossmenu