Публикувано на: 08/10/2021

Как да планирате офроуд къмпинг пътуване като професионалист

Искали ли сте някога да опитате офроуд къмпингуване, но не знаете откъде да започнете? Всички знаем, че най-добрият начин да скочите в нещо ново е да се поучите от експерт. Ето офроуд ръководство за къмпинг извън пътя. Научете всичко необходимо за това какви офроуд авточасти и аксесоари са ви необходими, каква екипировка да опаковате, начини да се предпазите и как да планирате маршрута си.

Намерете своя офроуд стил

Всеки лагерува и пътува по различен начин. Всеки се нуждае от различни неща, за да се чувства комфортно. Важно е да подходите към първите си няколко офроуд къмпинг пътувания като експерименти, където документирате какво е работило и кое не е било добре, какво трябва да подобрите, за да имате по-добро време и преживяване.

Къмпингът с ATV е фантастичен начин за прекосяване на сушата и да изживеете всичко, което нашите прекрасни земи могат да предложат. Разходът на гориво за ATV е невероятен. Сериозно, това може да намали прогнозираните разходи за гориво за пътуване поне наполовина.

Първо, всички съоръжения за къмпинг в света няма да ви бъдат полезни, ако не знаете как да планирате маршрута си или да намерите къмпинг.

Планирайте офроуд маршрута си и намерете къмпинг

Можете да планирате маршрута си и след това да намерите къмпинг по този маршрут, или вашият маршрут може да бъде създаден, като планирате офроуд пътуване от къмпинг към къмпинг.

royal enfield 2972009 1280

Важно е да знаете как да направите и двете, в случай че сте в краен случай и мястото, което сте планирали, е пълно или затворено. Добра новина: можете да откриете къмпинги на картата ви! Има няколко начина да намерите къмпинг с помощта на приложения. Обикновено просто сканирате картата и търсите иконите с палатката - иконите показват както определени лагери, така и места, където можете да разпънете палатката си.

Съвети за избор на място за лагер

За вашия първи офроуд къмпинг би трябвало добре да се подготвите с необходимото офроуд авточасти и офроуд аксесоари, както и да изберете развит къмпинг с вода и тоалетни. Другият плюс е, че ако откриете, че сте забравили нещо или имате нужда от помощ, наоколо ще има други, от които можете да поискате помощ.

Когато избирате място, имайте предвид високата надморска височина, на която лагерувате при по-студеното време през нощта, затова се уверете, че сте подготвени температурата да спадне малко повече, отколкото може да сте свикнали. Ако лагерувате при офроуд приключението си близо до някакъв водоем или река, въздухът също ще стане малко по-студен през нощта, тъй като студеният въздух от водата се издига до мястото, където сте разположили лагера. Водните басейни също означават добро количество буболечки и комари, така че не забравяйте спрея си за буболечки. Широко отворените площи без дървета също могат да бъдат доста ветровити, така че бъдете готови да заложите всяко офроуд оборудване, дори не по предназначение, както и всяка линия на палатката си, за да я предпазите от размахване, когато вятърът се усили.

Други публикации

crossmenu