Публикувано на: 05/08/2021

Достъп до компютъра, паспортите и кредитните Ви карти от Deep WEB

Достъп до компютъра

Случайно разглеждайки страниците на Deep Web-а един човек попаднал на сайт със снимки от питомно прасенце, което е облечено в различни костюми. След като разглежда няколко от тях потребителят се връща в главния сайт и открива линк най-горе където пише "Pictures of Kasey", който го е нямало преди.

1

Линка го отвежда към неформатиран сайт, където имало голи снимки на неговата приятелка Kasey и стреснат той се връща обратно в страницата и открива два нови линка като на единият пише "Click first" (натисни първо тук), а на втория "Click second" (натисни после). Той следва инструкциите и е отведен до сайт с текст на шрифт Wingdings, който е само от символи. След като го минал през най-обикновен Word, съобщението гласяло "Kрасиво момиче, което ще се почувства още по-красиво". Интерпретацията на съобщението е, че ще публикуват голите снимки на приятелката му. Потребителят се върнал и натиснал втория линк, който го отвел до друго съобщение. "Имаме достъп до всичко в компютъра ти, махай се от страницата на прасенцето ми."

Тайни чат стаи

Един потребител разказва, че от любопитство докато е ровел из Dark Web-а е попаднал на сайт, който имал линкове към тайни чатове на различни теми.

След като последвало един от тях, сайтът който е излязъл зареждал около минута преди да отвори чат бокс. Малко след това изскочил и черен видео бокс до него. От любопитство написал "Hi!" и тогава съжалил мигновено, защото неговата камера се включила без да натиска нищо и втори видео прозорец с неговия лик изскочил на екрана.

2

Той закрил камерата с палец и опитал да затвори браузъра, но той не реагирал и останал така. След което чул глас от колонките, който казал "Все още те виждам, Дейвид!". Хакерът знаел и името му. Натиснал бутона и компютърът изгаснал, но нещата не свършили дотук. Седмица по-късно получил писмо в пощенската си кутия без подател, което гласяло "Повече не се връщай!". Достатъчно красноречиво предупреждение да не влизате в чат стаите от  Deep Web-а.

Паспорти и кредитни карти

Deep Web-а е като пазар за крадени кредитни карти, с чиито номера може да се сдобиете срещу определена сума. Има много хора, които предлагат услугата за да откраднат кредитната карта на който и човек да посочите. Рисковете обаче с кредитните карти са, че лесно можете да бъдете хванати, защото каквото и да си купите с кредитна карта, евентуално ще трябва да го получите под някаква форма някъде на адрес. Тогава и органите на реда ще ви заловят.

3

Друга е историята с паспортите обаче. В Dark Web-а има много фалшификатори, които могат да ви снабдят с паспорт, който трудно може да бъде различен от оригиналния. Цената се определя от това на коя държава искате да е паспорта. Засега най-скъпи са тези на щатите и европейския съюз. Цените достигат до 5 000 евро.

Други публикации

crossmenu